Bara att kötta på.

Jag ser litet förvånat på en snygg, litet kaxigt ödmjuk och samlad kvinna med grym energi som kastar sig över hamburgerutmaningen. Och som jag säljer in mig själv och min mat till juryn i restaurangen! Är det verkligen jag? Är man inte van så känns det väldigt konstigt att se sig själv på TV. Och helt overkligt att någon skulle vilja intervjua en eller skriva om en i tidningar, på nätforum och i sociala media (nåja, är man 46 år så undviker man de värsta kommentarerna på Flashback… rätt skönt för jag fattar inte hur folk är funtade som skriver en del av de kommentarer som står där). Det är svårt att se sig själv utifrån, jag är liksom för nära mig själv. Men där var jag, kött och blod och in action.

Jag gillar att ha koll och den sidan känns det som att produktionen har tagit fasta på. Jag tycker att jag ser det i många av mina klipp. Ska man göra en hamburgare från grunden inklusive baka brödet och mala köttet så måste man ha en plan i huvudet. Kom ihåg att du dessutom är i någon annans kök. Att bara litet lojt sträcka sig efter vitlöken, hasa sig upp på bänken för att komma åt cognacen och böja sig ner för att plocka fram den där kastrullen som man alltid har till sås går inte. Finns inte. För du måste lämna ditt ”kök” och in i skafferiet, springa bort till kastruller och pannor som varken ser ut eller fungerar inte ser ut som de gör hemma och komma ihåg vad du behöver. Och mitt i alltihopa kommer juryn och vill prata. Så att planen havererar är ofrånkomligt.
 

Det var med andra ord HYSTERISKT i köket under de 90 minuter som vi hade på oss. Jag var på minst två ställen samtidigt under hela tiden. När det var 30 minuter kvar kom jag på att jag visst skulle göra en ketchup (som blev relish eftersom den var så god med bitarna kvar). När 5 minuter återstod kom jag på att jag hade glömt ost. Då var jag så uppe i varv att 5 minuter kändes som en evighet, tiden liksom drog ut sig och blev seg (uppe på läktaren höll de på att krypa ur kläderna när jag bara försvann in i skafferiet utan att ha börjat lägga upp), jag var nästan litet hög på allt adrenalin som pumpade runt i kroppen. Mischa räknar ner och då kutar jag bort, hämtar en liten glasskål och kluttar i majonäsen. Klar. Stolt.
Min första tanke när de sade hamburgare var sötpotatispommesfrites. Bra TV om jag lyckades, bra TV om det skiter sig tänkte jag, så den utmaningen hoppade jag rakt in i famnen på! Man måste satsa för att vinna, så är det bara. Fegisar kommer ingenstans i livet. Utmaningar driver på mig något grymt. Nu utmanar jag dig, gör en hamburgare från grunden med egen tolkning på 90 minuter.
Lägg ut bilden på instagram och hashtagga mig (susannabill) så får jag se på resultatet… Eller laga min… Receptet hittar du här! Kör du på så klämmer du det på 90 minuter. Blankt.